Sommer på Kulturværftet

Sommeren byder på masser af aktiviteter for store og små feriegæster, hvis turen går til Helsingør og Kulturværftet. (Foto: Kulturværftet)
dato

Igen i år er der masser af gode grunde til at pakke sommerkufferten og tage på sommereventyr i Helsingør. På Kulturværftet glæder vi os til at invitere både små og store feriegæster på et hav af kulturoplevelser – fra koncerter, udstilling og sommerlæsning til workshops, leg, spil og sjov for hele familien.

Tag familien med i Kulturhavnen
Hele Kulturhavnen kommer til at summe af sommeraktiviteter i øjenhøjde med børnefamilierne – fra MS Søfart, Øresundsakvariet, Værftsmuseet, Skibsklarererergården, Helsingør bibliotek, Kronborg og Teknisk Museum. På Kulturværftet kan man bl.a. glæde sig til Billedskolekurser, Brætspilscafé og RC Grandprix med fede fjernstyrede biler, og i udstillingen Turen går til Helsingør træder I ind i en verden af rejsens magi og opdager Helsingør som en historisk og fortryllende rejsedestination! Og på Biblioteket Kulturværftet kan børn og unge deltage i genbrugs-kreaværksteder og i læsekampagnen, hvor der læses og anmeldes bøger.

En stor koncertsommer venter
Ingen sommer uden de hyggelige koncerter under åben himmel i Toldkammerets gård. Her byder programmet i år på både danske og internationale artister og bands, som bl.a. tæller Læderhalsene, Anne Eltard Kvartet, Samba Toure og Weather Report Project. Hele to gange i år er også Kulturhavn Kronborg smuk ramme, når de store udendørs koncerter vender tilbage; den 28. juni med Andreas Odbjerg, Scarlet Pleasure og Ida Laurberg – den 23. august med Tessa, Benny Jams og Carl Knast. 

Sommerens vandreforestilling
Museum Helsingørs unikke vandreteaterforestilling for hele familien tilbyder atter et interaktivt møde med historien i et format med dialog med skuespillere, lyd i høretelefoner og en tur rundt til nogle af Helsingørs smukke gemte steder. I forestillingen Den Sidste Time møder man bl.a. Hans, der er blevet tvangsindskrevet til krigen mod Englænderne i 1801. Mon I kan hjælpe ham?

Kreativitet for alle aldre
Der venter kurser, kreative værksteder og en hel sommerhøjskole, hvis man har lyst til at udvide horisonten og lære noget nyt i sommerferien. For de yngre feriegæster byder Billedskolen på et tætpakket program med bl.a. Hyg & Byg og Sommertegning i Kulturhavnen. For de lidt mere modne ferierende giver Sommerhøjskolen i uge 28 mulighed for at fortælle ens egen personlige historie i et lyd-bearbejdet podcast-format. Med Fusk på Værftet tilbyder Værftsmuseet hver dag et sjovt metalværksted der kan udfordre alle aldre.

Smag og sans sommeren igennem
Både Spisekammeret og Spisehuset har lagt i kakkelovnen og på grillen til smagfulde oplevelser, hvad enten man er til en lækker kop kaffe, en frokost eller en gang aftensmad inden koncertaftenen. Er man mere til kulinariske eventyr i naturens spisekammer, er der rig mulighed for at smage på lokalområdet med de populære sanketure, og har man lyst til at finpudse sine køkkenskills kan man prøve vores korte madlavningskurser – Køkkenhacks.

Find hele sommerprogrammet, menuer og åbningstider på kuto.dk/sommer

Kilde: Kulturværftet & Toldkammeret
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.